ÉÉN TAS VOOR ALLES

Minder plastic en meer sustainable, fair fashion. In de modewereld worden er om de haverklap nieuwe collecties gelanceerd. Dat gaat zó snel dat je vaak niet meer weet waar je kleding is gemaakt en onder welke omstandigheden. Dat moet anders. Bij Local Attic hebben we daarom twee soorten tassen: medium en large. De kleuren en stoffen wisselen, maar het model is tijdloos. Zo kun je één tas gebruiken voor al je plannen, groot of klein. Wel zo duurzaam.

Mooi voor jezelf, maar ook voor iemand anders

Wij geloven in duurzame producten die je lange tijd kunt gebruiken. Een tote bag van Local Attic is geschikt voor elk plan en elk seizoen. Boodschappen halen? Tote bag mee. Naar de markt? Hop, aan je schouder die knapperd. Sporten? Bokshandschoenen, water en handdoek kieper je zo de tas in. En daarna hang je hem zo over je schouder of draag je hen crossbody. Je kunt er je hele hebben en houwen in kwijt en door het minimalistische ontwerp is de tas over een paar jaar nog steeds leuk.

De duurzaamheid zit ‘m niet alleen in de multifunctionaliteit en de levensduur. Bijna de hele collectie shoppers van Local Attic worden in Nederland met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elke tas is met liefde gemaakt en heeft een sociale invulling aan iemands dag gegeven. Zo’n tas is dus niet alleen mooi voor jezelf, maar ook voor een ander. Da’s winnen op alle fronten, toch? Wanneer we grotere producties hebben verhuisd onze productie naar Portugal, hier hebben we korte lijnen met de fabriek en houden we de productie toch nog dicht bij huis. 

VAN WIE IS LOCAL ATTIC?

Wij zijn Anouk van de Pol, Rob van Ravenstein, Mats Bontrop en Cathelijne van Grinsven.

In maart 2020 is Local Attic gestart vanaf de zolder (attic). We zaten in een pandemie, het land zat op slot, Cathelijne was zwanger en had last van de welbekende nesteldrang. Ze begon een naaicursus om zelf kleertjes voor de aankomende baby te gaan maken. Tijdens de derde les van haar naaicursus moest ze een tote bag maken. Deze postte ze vol trots op Instagram en meteen stroomden de aanvragen binnen. Ondanks dat ze het leuk vind om achter de naaimachine te kruipen, weet ze ook dat haar spanningsboog kort is en ze niet de meest perfectionistische is. Kortom; ze had hulp nodig. Ze stuitte al gauw op een geweldig atelier. Hier produceren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tassen op een duurzame manier. Door samen te werken met dit atelier, dragen we ook ons steentje bij aan een betere en duurzame wereld.

Toen begon het leven langzaam weer terug te gaan naar het “oude normaal”, en werd het ook weer wat drukker. Cathelijne merkte dat ze steeds minder tijd had om ook Local Attic nog de energie en liefde te geven die het verdiende. Samen met haar vriend Mats runt ze namelijk ook nog een ander bedrijf. Iets heel anders, sportscholen. 🙂 

Tijdens een dinertje met vrienden Rob en Anouk kregen ze het hierover. Rob heeft al sinds 2016 een eigen lederen tassenlabel (Laauw) waarbij Anouk hem aan de achterkant ondersteund met haar oog voor stijl, visual identity en collecties. Een eerste samenwerking was geboren en zo is onze lederen Tote Bag collectie tot stand gekomen. 

We maakte van onze “dates” automatisch ook “werkbesprekingen” en door de combinatie van onze talenten, interesses en ervaringen bleken we een gouden combi. En hier zijn we. De eerste collecties zijn een feit en door onze krachten te bundelen ontstaat nu het inclusieve, genderneutrale en duurzame merk wat we graag willen zijn. 

Wij zijn trots en hopelijk vinden jullie ze net zo prachtig als wij.