ÉÉN TAS VOOR ALLES

Minder plastic en meer sustainable, fair fashion. In de modewereld worden er om de haverklap nieuwe collecties gelanceerd. Dat gaat zó snel dat je vaak niet meer weet waar je kleding is gemaakt en onder welke omstandigheden. Dat moet anders. Bij Local Attic hebben we daarom twee soorten tassen: medium en large. De kleuren en stoffen wisselen, maar het model is tijdloos. Zo kun je één tas gebruiken voor al je plannen, groot of klein. Wel zo duurzaam.

Mooi voor jezelf, maar ook voor iemand anders

Wij geloven in duurzame producten die je lange tijd kunt gebruiken. Een tote bag van Local Attic is geschikt voor elk plan en elk seizoen. Boodschappen halen? Tote bag mee. Naar de markt? Hop, aan je schouder die knapperd. Baby? Al die luiers, flesjes, doeken en tussendoortjes kieper je zo de tas in. En daarna hang je hem zo aan de kinderwagen. Ook is de tas handig om mee te nemen naar het strand of de sportschool. Je kunt er je hele hebben en houwen in kwijt en door het minimalistische ontwerp is de tas over een paar jaar nog steeds leuk.

De duurzaamheid zit ‘m niet alleen in de multifunctionaliteit en de levensduur. Alle shoppers van Local Attic worden in Nederland met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elke tas is met liefde gemaakt en heeft een sociale invulling aan iemands dag gegeven. Zo’n tas is dus niet alleen mooi voor jezelf, maar ook voor een ander. Da’s winnen op alle fronten, toch?

VAN WIE IS LOCAL ATTIC?

Ik ben Cathelijne van Grinsven en ik ben in maart 2020 gestart met Local Attic. Tijdens de eerste lockdown in maart ben ik begonnen met een naaicursus die ik volgde op zolder, mijn Attic. Ik was toen zwanger van mijn zoon Teddy en was al een tijdje op zoek naar een mooie en betaalbare tas waar ik mijn hele hebben en houwen in kwijt kon.

Tijdens de derde les van mijn naaicursus maakte ik mijn eerste tote bag. Deze postte ik vol trots op Instagram en meteen stroomden de aanvragen binnen. Ik vind het leuk om achter de naaimachine te kruipen, maar ik heb een korte spanningsboog en ben niet perfectionistisch. Kortom: ik had hulp nodig. Ik stuitte al gauw op een geweldig atelier. Hier produceren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mijn tassen op een duurzame manier. Door samen te werken met dit atelier, draag ik mijn steentje bij aan een betere en duurzame wereld.