Who we are?

Who we are?

Hi! Mijn naam is Cathelijne van Grinsven en ik ben in maart 2020 gestart met Local Attic. Yes, dit op de foto ben ik. 🙂 Omdat ik, in verband met de Corona crisis vanuit huis moest werken en hierdoor mijn baan een stuk minder uitdagend werd, ben ik een naaicursus vanuit huis gaan volgen. Jarenlang gebruikte ik zelf niets anders dan tote bags, van de clubs waar ik kwam of de merken die ik droeg. Mijn derde les van mijn naaicursus maakte ik een tote bag. Ik postte het op mijn Instagram en kreeg al snel behoorlijk wat reacties, of ik er voor hen ook niet eentje kon maken? Nu gebied eerlijkheid te zeggen dat mijn spanningsboog erg kort is en ik al helemaal geen perfectionist ben. Dit moest dus anders. Ik ging opzoek naar een partij die mij kon helpen bij het produceren van de tassen. Omdat ik vanuit mijn zolder (attic) de naaicursus volgde bedacht ik de naam, Local Attic. Ik vond een prachtig atelier waar men mijn tassen duurzaam en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wilden produceren. Met de tassen hopen wij een klein beetje te helpen bij het verminderen van plastic en eerlijke mode te ontwikkelen.

En zo is Local Attic geboren. Inmiddels liggen we in verschillende winkels in o.a. Amsterdam, Den Bosch, Nijmegen en zelfs al in Duitsland.

Our mission

Wij ontwerpen en creëren fair fashion tassen voor al je plannen, groot of klein. We geloven in duurzame producten welke je voor een lange tijd kunt gebruiken, weg met de plastic tassen. We produceren al onze tassen in Nederland, met de hand. We werken hierbij samen met een atelier wat werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

ENGLISH: We design and create fair fashion items for your every day plans. We believe in sustainable products which can be used for a long time. Thereby we believe in fair fashion which means we produce all of our products in The Netherlands, by hand. 

For our productions we work with an organization that works with people who have a disability. These people have a passion for creating and tailoring and therefore it’s so amazing to work together to create our collections.