ÉÉN TAS VOOR ALLES

Minder plastic en meer sustainable, fair fashion. In de modewereld worden er om de haverklap nieuwe collecties gelanceerd. Dat gaat zó snel dat je vaak niet meer weet waar je kleding is gemaakt en onder welke omstandigheden. Dat moet anders. Bij Local Attic hebben we daarom twee soorten tassen: medium en large. De kleuren en stoffen wisselen, maar het model is tijdloos. Zo kun je één tas gebruiken voor al je plannen, groot of klein. Wel zo duurzaam.

Mooi voor jezelf, maar ook voor iemand anders

Wij geloven in duurzame producten die je lange tijd kunt gebruiken. Een tote bag van Local Attic is geschikt voor elk plan en elk seizoen. Boodschappen halen? Tote bag mee. Naar de markt? Hop, aan je schouder die knapperd. Sporten? Bokshandschoenen, water en handdoek kieper je zo de tas in. En daarna hang je hem zo over je schouder of draag je hen crossbody. Je kunt er je hele hebben en houwen in kwijt en door het minimalistische ontwerp is de tas over een paar jaar nog steeds leuk.

De duurzaamheid zit ‘m niet alleen in de multifunctionaliteit en de levensduur. Bijna de hele collectie shoppers van Local Attic worden in Nederland met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elke tas is met liefde gemaakt en heeft een sociale invulling aan iemands dag gegeven. Zo’n tas is dus niet alleen mooi voor jezelf, maar ook voor een ander. Da’s winnen op alle fronten, toch? Wanneer we grotere producties hebben verhuisd onze productie naar Portugal, hier hebben korte lijnen met de fabriek en houden we de productie toch nog dicht bij huis. 

VAN WIE IS LOCAL ATTIC?

Wij zijn Anouk van de Pol, Rob van Ravesteijn, Mats Bontrop en Cathelijne van Grinsven.

In maart 2020 is Local Attic gestart vanaf de zolder (attic). Het was Corona, Cathelijne was zwanger en had last van de welbekende nesteldrang. Ik begon een naaicursus om zelf kleertjes voor de aankomende baby te gaan maken. Tijdens de derde les van mijn naaicursus moest ik een tote bag maken. Deze postte ik vol trots op Instagram en meteen stroomden de aanvragen binnen. Ik vind het leuk om achter de naaimachine te kruipen, maar ik heb een korte spanningsboog en ben niet perfectionistisch. Kortom: ik had hulp nodig. Ik stuitte al gauw op een geweldig atelier. Hier produceren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mijn tassen op een duurzame manier. Door samen te werken met dit atelier, draag ik mijn steentje bij aan een betere en duurzame wereld.

Toen werd het leven weer langzaam normaal en dus ook drukker. Ik merkte dat ik steeds minder tijd had om ook Local Attic nog de tijd en liefde te geven die het verdiende door mijn andere bedrijf wat ik samen met mijn vriend Mats run. Iets heel anders, sportscholen. 🙂 

Tijdens een dinertje met onze vrienden Rob en Anouk kregen we het hierover. Rob heeft al sinds 2016 een eigen leren tassenlabel (Laauw) en Anouk die hem aan de achterkant ondersteund met haar oog voor stijl, visual identity en collecties. Een eerste samenwerking was geboren en zo is onze leren totebag collectie tot stand gekomen. 

We maakte van onze “dates” automatisch ook “werkbesprekingen” en door de combinatie van onze talenten, interesses en ervaringen bleken we een gouden combi. En hier zijn we. De eerste collecties zijn een feit en door onze krachten te bundelen ontstaat nu het inclusieve, genderneutrale en duurzame merk wat we graag willen zijn. 

Wij zijn trots en hopelijk vinden jullie ze net zo prachtig als wij. 

VAN WIE IS LOCAL ATTIC?

Ik ben Cathelijne van Grinsven en ik ben in maart 2020 gestart met Local Attic. Tijdens de eerste lockdown in maart ben ik begonnen met een naaicursus die ik volgde op zolder, mijn Attic. Ik was toen zwanger van mijn zoon Teddy en was al een tijdje op zoek naar een mooie en betaalbare tas waar ik mijn hele hebben en houwen in kwijt kon.

Tijdens de derde les van mijn naaicursus maakte ik mijn eerste tote bag. Deze postte ik vol trots op Instagram en meteen stroomden de aanvragen binnen. Ik vind het leuk om achter de naaimachine te kruipen, maar ik heb een korte spanningsboog en ben niet perfectionistisch. Kortom: ik had hulp nodig. Ik stuitte al gauw op een geweldig atelier. Hier produceren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mijn tassen op een duurzame manier. Door samen te werken met dit atelier, draag ik mijn steentje bij aan een betere en duurzame wereld.